Tentoonstelling Hollandgänger

Herkansing ! De tentoonstelling is opnieuw te zien van 30 november 2021 t/m 5 juni 2022

De tentoonstelling over handelaren uit het Duitse Westerwald en de handelsbetrekkingen met Nederland is vanwege de corona pandemie nauwelijks te zien geweest. Het museum heeft besloten de de tentoonstelling opnieuw te tonen vanaf november tot en met april. Nadere date volgen zodra er meer bekend is De Keramiekstichting Smeele-Van der Meulen heeft hier € 5000,-- aan bijgedragen.

tekst

De publicatie "Voor de Nederlandse Markt, Duits steengoed uit het Westerwald en van elders 1800-1900" van Adri van der Meulen en Ron Tousain was aanleiding voor het Keramik Museum Westerwald om dit onderbelichte onderwerp de aandacht te geven die het verdient. (kijk bij Artikelen op deze site voor het boek) 

Over zeventiende- en achttiende-eeuws steengoed is al veel onderzoek verricht en gepubliceerd. Dit in schril contrast met het latere steengoed, dat minstens zo belangrijk is geweest voor de handel en het gebruik van de potten, kruiken, flessen en vele andere vormen die ook naar Nederland zijn verscheept.

In de tentoonstelling worden meer dan 200 objecten getoond uit de verzamelingen van de auteurs, aangevuld met bruiklenen van derden, foto's en andere wetenswaardigheden en er is zelfs een heuse "dippewagen" (pottenkar) opgesteld. 

Virtuele tour: klik hier en klik onder in het scherm op sonderausstellung

Tentoonstelling Hollandgänger

30 november 2021 t/m 5 juni 2022

Keramik Museum Westerwald

Lindenstrasse 13

Höhr-Grenzhausen

Een blik in de zaal (1/3) met links de pot die in 1845 voor Evert Elema was bestemd

IMG_20200929_171547a.jpg

Fotogalerij