Baardmankruiken 1200-1950

Een standaardwerk

Dit 656 pagina’s tellende drietalige standaardwerk met zo'n 1400 afbeeldingen is mede met steun van de stichting gepubliceerd.

tekst

In Vind magazine (nr. 30) publiceerden de auteurs S. Oskamp en W. Snip in 2018 een artikel over baardmankruiken, waarin zij de lezers opriepen foto’s en beschrijvingen van hun mooiste baardmannen (en puntneuzen) naar de redactie in te sturen.

Dit leidde tot honderden positieve reacties die op haar beurt voor een kettingreactie zorgde die in 2022 tot dit 656 pagina’s tellende drietalige standaardwerk leidde.

 

Verlucht met ruim 1.400 afbeeldingen en illustraties wordt uitgebreid ingegaan op het ontstaan, de geschiedenis, de afzonderlijke productiecentra, de toenmalige handel en verspreiding, het gebruik en de iconografische betekenissen van de voorstellingen op kruiken met gezichtsmaskers.

Tekstbijdragen van J. Koldeweij en R. Mennicken complementeerden het geheel. Dit uitzonderlijke boekwerk is, naast een uiterst waardevol naslagwerk voor specialisten, ook een bijzonder fraai vormgeven koffietafelboek voor liefhebbers. Nooit eerder verscheen er zo’n gedegen overzichtswerk van de aardewerk- en steengoedproductie van de vroeg-Romeinse tot de nieuwe en moderne tijd. 

www.vindmagazine.nl

Uitgeverij PolderVondsten bv.

Populaire wetenschap 

 

Prijs: € 99,95

Fotogalerij