Kookboek Princessenhof

Exclusieve recepten in antieke keramiek

Het Princessenhof heeft voor deze bijzondere uitgave een bedrag van € 2500 ontvangen.

tekst

In de herfst van 2021 komt Keramiekmuseum Princessehof met een primeur. Het museum brengt een kookboek uit met gerechten die bekende chef-koks speciaal hebben bedacht voor objecten uit de museumcollectie. Volstrekt uniek is dat al deze gerechten worden gepresenteerd op en in de museale objecten zelf. In dit boek komen keramische kunst en kookkunst voor het eerst letterlijk samen.

Keramiekmuseum Princessehof wil zijn collectie graag ook met een andere, meer ‘culinaire’ blik bekijken. Hoe zou de gele kom van de Chinese keizer eruitzien met een gerecht erin geserveerd? En het spectaculaire achttiende-eeuwse visservies uit Marseille met een authentieke bouillabaisse? Of tempura van groenten in de door Japan geïnspireerde Wave Bowl van Christopher Dresser? Daarom is het idee ontstaan van het Princessehof kookboek, waarin het museum samenwerkt met verschillende chef-koks die zich laten inspireren door de keramiek van het museum.

 

Omvang: circa 400 pagina’s, circa 400 afbeeldingen Uitvoering: genaaid en gebonden Taal: Nederlandse versie, Engelse versie Verkoopprijs: € 49,95 Verschijningsdatum: najaar 2021

Fotogalerij